Blog



Zeytinyağlı & sebzeli zeytin ezmesi tarifi

post img
Sal, Eki 22

Zeytinyağlı & sebzeli zeytin ezmesi tarifi

Bazen uzun uzadıya zaman ayırarak yemek yapmak istemeyiz. Böyle durumlarda hızlı ve lezzetli bir şeyler yapmak isteriz.Misafirler için bir sofra kurulacaksa, mezeleri ve başlangıçları planlamak, ana yemeği seçmekten genellikle daha zordur. Sonuçta mezelerin lezzetli olmasını istersiniz; ancak bir yandan iştahları kapatmayan seçimler yapmak istersiniz. Misafirlerinize aperatiflerden oluşan lezzetli bir sofra hazırlayacaksanız, atıştırmalıkların yeterince zengin olmasını ve size ait olmasını istersiniz. Sebzeli zeytin ezmesi, sofranızı süsleyebilecek bu lezzetli aperatiflerden biridir,hatta en lezzetli seçeneklerden birisidir. Bu ezme, genellikle ezilmiş siyah ve yeşil zeytinler ile hazırlanır. İçerisine çoğu zaman kapari de katılır. Akdeniz mutfağında sıkça yer alan sebzeli zeytin ezmesini, kıtır ekmeklerin üzerine sürerek de servis edilebilir. Dilerseniz tereyağı ile karıştırarak, tavuk yemekleri ve balıkların yanında da iyi gidecektir. Tabii bu damak zevki ile ilgili olduğu için bazı seçimler sizlere kalmış

Sebzeli zeytin ezmesi tarifi malzemeleri,

• 2 su bardağı çekirdekleri çıkarmış siyah ve yeşil zeytin,
• Yarım su bardağı kuru domates,
• Yarım kase kapari (isteğe bağlı),
• Yarım çay kaşığı kaya tuzu,
• Yarım çay kaşığı karabiber,
• Yarım çay kaşığı sarımsak tozu ya da 1 diş sarımsak,
• Yarım çay kaşığı soğan tozu ya da 1 küçük boy soğan,
• Yarım çay kaşığı kekik,
• Yarım su bardağı taze fesleğen yaprağı,
• Yarım su bardağı taze maydanoz,
• 2 yemek kaşığı Olivkoy soğuk sıkım sızma zeytinyağı

Yapılış Tarifi;
Sebzeli zeytin ezmesi az miktarda malzeme ile hazırlandığından, ezmeyi hazırlarken bulabileceğiniz en iyi zeytinleri seçmenizi tavsiye ederiz,burada Zeytin Bakkal zeytin çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. Zeytinin kalitesi, ezmenin lezzetinde büyük bir fark yaratacak.

Bu tarifte, zeytinyağı yerine dilerseniz Avokado yağı da tercih edebilirsiniz; her ikisi de harika bir tat katar. Lezzeti arttırmak için, taze fesleğen ve maydanoz gibi taze yeşillikleri de kullanıyoruz.
Yapmanız gereken; listedeki tüm malzemeleri bir blender’a almak.
Ardından tüm malzemeleri iyice karışana kadar blender’dan geçirin. Sebzeli zeytin ezmesinin biraz kıtır olması daha iyidir.

Zeytin ezmesini, en sevdiğiniz ekmek dilimlerinin üzerine sürerek servis edin. Ekşi mayalı köy ekmeği ideal olabilir.

Afiyetle.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com