Blog



Zeytinyağında kavrulmuş sarımsaklı patates çorbası

post img
Paz, Ara 1

Zeytinyağında kavrulmuş sarımsaklı patates çorbası 


Kavurma işlemi,hemen hemen her şeyin lezzetini arttırır. Aynısı soğan ve sarımsak için de geçerlidir.Sarımsak ve soğan kavrulurken, doğal, şekerli bir tat ortaya çıkıyor ve kokusu sadece mutfağı değil, tüm evi sarıyor. Kavrulmuş sarımsak, yumuşak ve oldukça lezzetlidir,hele bu kavurma işlemi soğuk sıkım sızma zeytinyağı ile yapılırsa,zeytin meyvesinin tadı bu kavrulmaya ayrı bir nefaset katar. Çiğ sarımsağın o keskin tadına da sahip değildir. Oldukça yumuşak ve tatlı olduğu için, bazen sarımsakların tadını tam olarak çıkarabilirsiniz. Ve haşlanmış patatesten daha lezzetli bir şey olmadığı için, onları bir araya getirmek, lezzeti patlayan süper basit bir çorba fikridir ve denemeye değerdir.

Malzemeler:

• 6 adet orta boy patates,
• 1 Adet büyük boy kırmızı veya  kuru soğan,
• 1 yemek kaşığı olivkoy sızma zeytinyağı,
• 1 su bardağı su
• 2-3 diş sarımsak,
• 6 su bardağı sebze suyu,


Çorbanın Yapılışı: 

İlk olarak fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp bir süre ısıtın. Patatesleri doğrayın ve tencerede kaynayan suyun içine atıp, iyice yumuşayana kadar haşlayın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürecektir.

Bir tavaya olivkoy sızma zeytinyağı alın ve sarımsakları dilimleyip tavada birkaç dakika kavurun.

Dah sonra bir rondoya; haşlanmış patatesleri, doğranmış soğanı, olivkoy zeytinyağını, sarımsakları ve alıp rondodan geçirin.

Daha sonra bir tencereye sebze suyunu ve suyu alın ve rondodaki karışımı tencereye alın.

Tencerenin altını orta ateşte açın ve iyice karışana kadar karıştırın ve daha sonra tencerenin altını kısıp, ara sıra karıştırarak 20 dakika pişirin.

Tüm bu işlemler sonrası çorbamız hazır olacaktır. 10 dakika soğumaya bıraktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet şifa olsun.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com